« overview

Suzhou Olympic Sports Centre

Suzhou, China
Façade, Public Circulation & Landscape Lighting

Architect: gmp Architekten
Photos:
Christian Gahl (1-3)
Jianghe Zeng (4-5)
UAP (6-7)
2018

The new Olympic Sports Centre in Suzhou comprises three stadiums and a commercial tower on a 421,040 m² plot size. The landmark-like buildings are connected by a rich landscape. Light is a key element to the success of the iconic appearance of the complex. The architecture is carefully lit, allowing the stadiums to visually standout on top of the terraced landscape podiums. Light engages with the architectural design of the unifying roof shapes and smooth lamella facades. It underlines the dynamic of the stadiums while the connecting landscape forms the visually dimmed and more varying foundation of the composition.