« overview

Hangzhou Bank Tower

Hangzhou, China
Artificial Lighting

Lighting Design Collaborator: Wei lighting
Architect:
Tongji Architectural Design (Group) Co., Ltd.
CJ International
Visualisations:
Lichtvision based on CJ International
Ongoing

Located in the second Hangzhou central business district, the new Hangzhou Bank Tower is an integral part of the new CBD development, Qianjiang New City. Inspired by a sparkling diamond, the lighting design help further emphasize our client’s desire to communicate Hangzhou Bank’s ethos and values to the up-and-coming business hub. Linear light lines are installed inside the curtain wall to highlight the polygonal glass edges in the main façade and paired with suspended decorative lights to create a sparkling diamond effect. Secondary accent lighting at the tower corners and podium help create a soft contrast for pedestrians and motorists, slowly guiding their attention to towards the polygonal façade. As the local area continues to develop, the Hangzhou Bank Tower ushers in a new era of financial prosperity along with social responsibility.