« overview

Garden Conservatory

Seoul, South Korea
Artificial Lighting

Client:
Hyundai Department Store
Architect:
Casper Mueller Kneer
Images: Rohspace
2021

The architects designed this internal garden room on the top floor of the Hyundai Mokdong Department Store as a contemporary interpretation of the traditional green house, extending the external roof garden into the indoors. It is a space without fixed programme inviting customers and local residents to relax while bearing flexibility for potential future events. A series of green islands with lush planting are scattered around the space providing a calming and immersive experience. The feeling of sitting inside a greenhouse is enhanced by the back-lit pitched roof. Light levels and light quality for the green islands were carefully considered and selected to apply a biophilic design idea with additional focussed grow lights above the planting.